© 2015, Turny Zoltán & RaptorImages

A kötet megrendelhető a Parlagi Sas Alapítvány honlapján (ide kattintva)

Aktualitások a könyv Facebook oldalán (elérhető az ikonra kattintva):

A könyv címe:

Magyarország ragadozó madarai

Szerzők: Papp Gábor – Kovács András – Turny Zoltán

Papp Gábor és Kovács András több mint két évtizede vesznek részt tevékenyen a  ragadozómadár-védelemben és – kutatásban, Magyarországon és külföldön egyaránt. Természetvédelmi, tudományos és ismeretterjesztő publikációik, fotóillusztrációik több mint húsz országban jelentek meg a témában, többek között a National Geographic magazinban. Munkájuk során egyedi, magas színvonalú fotókon keresztül szeretnék elősegíteni a ragadozó madarak különleges világának minél szélesebb körben történő megismertetését és védelmét.

Turny Zoltán önkéntes ragadozómadár-védelmi munkája mellett szabadúszó grafikusként neves kulturális intézményeknek és természetvédelmi szervezeteknek tervez kiadványokat.

Tartalom: A kiváló minőségű – többségében eddig még nem publikált – fotókkal illusztrált könyv Magyarország ragadozó madarait mutatja be. Tartalmazza a fajok leírását, valamint az elterjedésükre, állományviszonyaikra és a főbb veszélyeztető tényezőkre vonatkozó ismereteket.
A könyv jellege: természettudományos, fotókkal gazdagon illusztrált ismeretterjesztő könyv
Felelős kiadó: dr. Kelemen Éva
Nyelv: magyar (az angol kiadás tervezett megjelenése: 2016. november)
Fotóillusztrációk: 308 fotó: Papp Gábor és Kovács András, RaptorImages (~90%) és elismert magyar és külföldi természetfotósok (~10%)
Kiadványterv, illusztrációk: Turny Zoltán
Lektor és szerkesztő: Simon László
Szaklektorok: vezető magyar ragadozómadár-védelmi szakértők
Mérete: 210 x 250 mm
Terjedelem: 200 színes oldal
Borító, kötészet: Keménytábla, cérnafűzött, ragasztott, védőborítóval
Példányszám: 1000 db

A könyv célja, hogy rövid, naprakész információval és eddig többségében nem publikált képekkel mutassa be a Magyarországon előforduló 36 költő, vonuló illetve alkalmilag előforduló ragadozó madárfaj karakterét.

A fajok leírását úgy építettük fel, hogy a laikusok és a ragadozó madarakat mélyebben ismerők számára is hasznos információkat nyújtson.

A könyv képanyagával a RaptorImages látásmódját, fotós megközelítését szeretnénk folytatni, magas minőségű, érdekes, esztétikus és többségében eddig nem publikált fotók válogatásával. Az illusztrációk döntő többsége a szerzők által készített természetfotók, de más, kiváló hazai és külföldi fotósok is közreműködnek a képanyag minél teljesebbé tétele érdekében.

Reméljük, hogy a könyv elnyeri a kedves olvasók tetszését!

Üdvözlettel: Gábor, András és Zoltán