Téli sasok

Januárban ismét próbálkoztam egy olyan fotós helyen, ami egy évtizede az ország egyik legjelentősebb időszakos megtelepedési helye volt fiatal és immatur parlagi és réti sasok számára. A telelő sasok száma az elmúlt években jelentősen visszaesett, de a téli hónapokban még mindig szó szerint mindennaposak a területen.
Kiváló hely, de az elmúlt évek néhány próbálkozása kisebb lábujj elfagyásokon kívül más eredményt nem hozott.
Idén szerencsém  volt, január végén és februárban három különböző rétisasról és két parlagi sasról is sikerült közelebbi fotókat készíteni.

3rd-plumage EIE

Ez utóbbiak esetében két olyan, valószínűleg egymást követő tollazat típusról (3. és valószínűleg 4. tollazat), amelyek a többi korcsoporthoz képest viszonylag ritkán lehet megfigyelni, ezért a jó minőségű fotódokumentáció sem gyakori.
A madarak nagyon szépek voltak, a fotózás felemelő élmény volt, remélem a képek is élvezhetőek!

Hasonló élményeket kívánok!
Üdv:  András

This entry was posted in Nincs kategorizálva. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>