Egy fiatal kékvércse a Partiumból

Szeptember 16.-án Tóth Péter barátommal megnéztük, hogy mi újság a Hevesi-síkon ragadozó ügyben. Szerintem viszonylag kevés madár volt a vonulási időszak ellenére, talán a hónapok óta tartó szárazság miatt.

Az egyik lucerna táblán fotóztam néhány vadászó kék vércsét és otthon vettem észre, hogy az egyik fiatal madár színes gyűrűs.

red-footed_juv_img_1388_w500_kovacsa

Egyébként a közelben van egy gyülekezőhelyük, amit évek óta használnak.

A fotóról sikerült azonosítani a kódot: Románia partiumi területén, Nagyvárad közelében gyűrűzte Fülöp Attila, 125 km-re a Hevesi-sík pontjától.


A Milvus Csoport remek eredményeket ért el itt is műfészkek kihelyezésével. A költőállomány 2003-ban majdnem kipusztult, azóta 33 párra nőtt (http://milvus.ro/ariiprotejate/valea-alceului ).

Feltöltöttem néhány képet az Új képek galériába a vércsékről.

Köszönet Nagy Attilának és Daróczi Szilárdnak a Milvustól, illetve Solt Szabolcsnak és Palatitz Péternek (MME) az információkért!

Sziasztok:    András

This entry was posted in Nincs kategorizálva. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>