Parlagi sas gyűrűzés

Hegyvidéki parlagi sas territóriumok ellenőrzése mellett – ahol egyébként évek óta nem gyűrűzzük meg a fiókákat – június közepén két napot töltöttem Horváth Marcival, Fatér Imrével, Szitta Tamással és más kollégákkal sas fiókák gyűrűzésével, táplálékmaradványok és tollak gyűjtésével.

Ahogy már a tavalyi évben is Bereczky Attila profi fadöntő és famászó segítségével történt a gyűrűzés. Attila valami elképesztő sebességgel mássza a fákat és hátizsákban engedi le a fiókákat a gyűrűzéshez, ami jelentősen lerövidíti a fészek körül töltött időt és zavarást.

Parlagi sas fióka gyűrűzés előtt.

Klassz volt ismét közelről látni néhány fészket, amelyeket évek óta ismerek, de ritkán, általában csak gyűrűzéskor látogatok meg. Az örömről nem is beszélve, amikor egy egészséges fiókát kézbe vehetek!

Köszönet mindenkinek a társaságért!

Üdv:    András

This entry was posted in Nincs kategorizálva. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>