Vándorsólyom a kertünkben!

Június 23.-án a teraszunkon ültem Egerben, cseresznyét eszegettem és a világ dolgairól gondolkodtam a fényképezővel az ölemben, mert le szerettem volna fotózni a házi rozsdafarkú hímet, ami minden évben az eresz alatt fészkel. Nézegettem az utca galambjait és azon merengtem, hogy milyen furcsán kavarognak.
Hirtelen a szomszéd kertből kb. 25 méter magasan tőlem 30 méterre megjelent egy öreg vándorsólyom egy fehér galambbal, az erőlködéstől és a hőségtől tátott csőrrel.

Öreg vándorsólyom galambbal.

A galamb élt, de teljesen besokkolt. Kb. 3 másodpercem volt, hogy felemeljem a gépet és fotózzak, de sikerült! Igazán különleges, nagyszerű pillanat volt!

Vándorsólyom a háztetőnk felett.

A galamb pedig csodálatos módon megmenekült, mivel láthatóan nehéz volt a sólyomnak, ezért az néhány másodperc múlva elejtette.

Üdv:   András

This entry was posted in Nincs kategorizálva. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>