„Elektromos szabadvezetékek és madárpusztulás Európában” – Budapest Konferencia

Common Buzzard on a switch-pole

Az elmúlt hónapokban nagyon sok időt töltöttem az „Elektromos szabadvezetékek és madárpusztulás Európában” Budapest Konferencia szervezésével.
Egy rendkívül fontos madárvédelmi kérdésről van szó, hiszen a közép és nagyfeszültségű szabadvezetékek mentén az ütközés és főleg az áramütés következtében történő madárpusztulás bizonyítottan az egyik legjelentősebb ember által előidézett mortalitási tényező számos madárfaj számára. Egyedül Európában több tízezer ragadozómadár pusztul el ilyen módom minden évben.

A konferencián 29 ország 123 képviselője vet részt.
További részletek angolul, a konferencia előadásaival, posztereivel és a Budapest Nyilatkozattal a madárvédelem és az elektromos szabadvezetékek kérdéséről, az MME honlapján találhatók.

Üdv:    András

This entry was posted in Nincs kategorizálva. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>