Vércse harc

Április végén néhány nagyon érdekes órát töltöttem két tojó és egy öreg hím vörös vércse társaságában!
Még nem kotlottak le, és nagyon aktívak voltak. Leginkább a két tojó volt egymással elfoglalva, a fiatalabb madár szinte folyamatosan zaklatta az idősebbet, amely érdekesen előre hajolva és a farok tollait széttárva védte a támadásokat. Láthatóan a fészkelő helyért folyt a küzdelem, az korábbi helyüket az épület felújításakor sajnos lezárták.
Egyszer összekapaszkodva lehulltak a gyepre a levegőből és percekig gyilkolták egymást. Később mindkét madáron lehetett vérfoltokat látni. A hím próbált közbeavatkozni, de nem sok sikerrel. Többször odarepült a földön fekvő tojókhoz és pocokkal próbálta elcsalni őket.

Ilyen komoly és valóban vérre menő küzdelmet ritkán láttam ragadozóknál, nagyon érdekes tapasztalat volt közelről figyelni és fotózni az eseményeket!

Feltöltök néhány fotót az Új képek galériába.

Üdv: András

This entry was posted in Nincs kategorizálva. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>